Den vita dräkten

GI  kallas den dräkt som vi bär. Den introducerades före 1920 i Japan av judons grundare Kanō Jigorō. En del använder också ordet kimono, men det syftar mer till jackan.

 GI  betyder kläder, dräkt eller uniform. Dräkten är av tradition vit och består av jacka och byxor. Jackan liknar en kort kimono med vänster framdel omlott utanpå den högra. Den vita färgen symboliserar renlevnad.

Längden på ärmarna ska vara mellan handlederna och armbågen. Armbågen får inte synas om man böjer på armen. Ärmen får inte täcka händerna.
Längden på benen ska vara mellan vristerna och vaden. Knät får inte synas om man böjer på benen. Längden på byxorna får inte täcka fötterna eller hälen.
Man får aldrig vika upp ärmar och benslut p.g.a. skaderisk!
Bältet håller jackan på plats och längden bör vara en bit nedanför höfterna.
Kvinnor ska bära en vit top/t-shirt under dräktjackan, män bär ingenting under.

Dräkten ska alltid vara ren när man tränar. En dräkt som man tar hand om kan hålla i mer än fem år. Den tvättas som vanligt i tvättmaskin, men för att behålla kvalitén så ska den inte torktumlas för torktumling sliter mycket på dräkten. Stryker man dräkten håller den längre.

Information och beställning av en gi görs i februari och i september. Vi gör en gemensam beställning och alla dräkter och bälten kommer från Kamikaze eftersom de stödjer vår organisation och delar de värderingar inom Kase-Ha som vi också gör.